BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

Iako bi neki rekli da je za nastanak celulita isključivo kriva genetika, činjenice na drugoj strani kazuju da nastaje zbog loše ishrane, nedostatka fizičke aktivnosti, a važnu, ako ne i najvažniju ulogu, igraju i hormoni. Najčešće nastaje u pubertetu pod uticajem ženskog polnog hormona estrogena.

“Da ne vježbam imao bih 200 kilograma”, rečenica je koju najčešće čujemo u našoj teretani, a ova “pojava” ima i stručni naziv – riječ je o kompenzatornom unosu hrane. Naime, radi se o potpuno prirodnoj reakciji našeg organizma da kada vježbamo i trošimo više kalorija onda imamo potrebu i za većim unosom hrane. I obrnuto.

 

Program traje 5 nedelje.

 

Iako najvažniji, roditelji nisu jedini učitelji. Interakcija male djece sa porodicom, prijateljima, vaspitačima, učiteljima, trenerima, pa čak i sa onim što posmatraju na televiziji i internetu uči ih mnogo više nego što možda mislite.

Svi volimo roštiljanje, proslave i druženja jer tada se na stolu nađe pečenje, pivo, vino i malo brdo raznoraznih slatkiša pa možemo birati između čokolade sa marcipanom, torte sa likerom i mnogočega drugoga. Moramo priznati da ovi hedonistički proizvodi izazivaju konflikte u nama: s jedne strane željeli bismo se odati hedonizmu dok sa druge strane želimo biti racionalni i izbjegavati nezdrave užitke, kako bi dugoročno zadržali zdravlje i vitkost. Borimo se sami sa sobom.


Kontrolisan apetit ključ je za vitko tijelo. Ipak, vrlo malo ljudi je upoznato s faktorima koji utiču na apetit i glad. Ovaj članak analizira istraživanja o tome kako tijelo kontroliše glad i pružiti vam ideje koje će vam pomoći da prestanete dobijati napade gladi.