BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

Najbolji način da u isto vrijeme povećamo osjećaj bola  i povećamo kondiciju je da ukrademo malo vazduha sportisti. Svi smo gledali kako riba pluta kad nema vazduha - skraćeni intervali odmora postići će sličan nivo hipoksije i podsjetiti vas kako je vazduh nešto posebno. Evo tri primjera:


8 A TREBA URADITI 20

Naš favorit za ovaj klasični izazov je čučanj. Zgrabite šipku i tegove a opterećenje 8 RM i nemojte šipku vraćati dok ne završite 20 ponavljanja. "Odmarajte se" samo stojeći sa šipkom na leđima i udišite vazduh.

Prije nego što pokušate, provjerite jeste li jaki za ovaj čučanj, jer je ovo opasno jako. Dovoljne su samo jedna ili dvije serije. Možete koristiti bilo koju složenu vježbu, ali ići samo do granica dobre forme.


ČUČNJEVI SA ŠIPKOM NA LEĐIMA 3-2-1: 9 MINUTA

Ovo je jedan od najdražih treninga kad nemate vremena. Koristite malu težinu i brzo radite: 35-50% 1RM je u redu.

3 minute: Što više ponavljanja bez ostavljanja šipke. 

2 minute: Odmor 

2 minute: Što više ponavljanja bez ostavljanja šipke. 

1 minuta: Odmor 

1 minuta: Što više ponavljanja bez ostavljanja šipke.


SKLEKOVI SA GURANJEM SANKI

Kompleksi ili metabolički finišeri su izvrstan način za sagorijevanje masti, povećanje kondicije i da izvučete maksimum iz svog tijela. Evo primjera:

1 Finišer: Serija od 20 sklekova, nakon čega slijedi guranje sanki od 20 metara. (Samo gurnite sanke s težinom od 60 kilograma.) 

Intervali odmora: 5 dubokih udisaja između. Nastavite ovo dok vam sklekovi ne padnu ispod 10 ponavljanja ili dok niste u stanju gurati sanke više.