BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search


1. Hranjivi sastojci na osnovu boja žumanjka? Broj proteina i masti često će ostati isti bez obzira na boju žumanjka, ali može doći do 100 % povećanja vrijednosti mikrohranjivih sastojaka a posebno antioksidanasa "karotenoida" poput luteina i beta-karotena u žumanjcima kod koka koje su uzgajane na domaćim pašnjacima, prema studiji iz 2010. objavljenoj u Journal of Science of Food and Agriculture. Znajte jedno, tamni žumanjci sadržavaće više ovih snažnih antioksidansa: oni eliminišu štetne toksine koji podstiču upalne procese u tijelu i procese skladištenja masti. 

2. Druge studije pokazale su da domaći žumanjak su bogati omega-3 masnim kiselinama koje su dobre za srce i kontrolu holesterola.

3. Kako biste osigurali sebe da unosite dovoljno vitamina D iz hrane, nemojte peći jaja. Prema studiji objavljenoj u časopisu Food Chemistry, kada se jaja izmiksaju, a zatim peku u pećnici od 350 ° F 40 minuta, zadržalo se samo 39 do 45 % vitamina D u jajima. Suprotno tome, kada pržite ili kuhate jaja, možete zadržati 82 do 88 % vitamina D za jačanje imunološkog sistema i povećanje raspoloženja.

4. Kako jaja stare, uvlače u sebe zrak i razvijaju zračni prostor. Uopšteno, svježinu jaja možete testirati stavljanjem u čašu vode. Ako jaje pluta, to znači da je jaje staro i ima veliki zračni prostor u sebi, u tom slučaju trebate razmisliti da li ga trebate jesti. Ako ostane na dnu u čaši vode, jaje je sigurno za jesti.

5. Sve bi sigurno iznenadila ova informacija! I bjelanjak i žumanjak sadrže po 3 grama proteina. Dakle, iako tradicionalno bjelanjke povezujemo s bjelančevinama, oni zapravo nemaju prednost u odnosu na svoje žute kolege. Glavna razlika je, međutim, u kalorijama. Dok jedan žumanjak sadrži 3 grama proteina i ima u sebi 60 kalorija, jedan bjelanjaksadrži 3 grama proteina i ima samo 15 kalorija. Dakle, eliminacijom žumanjka znači da možete dobiti jednaku količinu proteina za manje kalorija. To je rečeno, zbog visokog nivoa velikih hranljvih stvari u žumanjcima.