BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

 

 

1. JEDITE MALU KOLIČINU MRKVE SVAKI DAN KAKO BISTE SPRIJEČILI RAK PROSTATE

Naučnici su otkrili da na svakih 10 grama mrkve koja se konzumira svaki dan muškarci smanju rizik od razvoja raka prostate za 5%. To znači da ako bi čovjek jeo najmanje 50 grama mrkve dnevno, njegove šanse za razvoj raka prostate mogle bi se prepoloviti.

Prosječna mrkva teži oko 72 grama, a šaljica nasjeckane mrkve teži oko 122 grama, pa nije baš tako da morate jesti veliku mrkvu da biste stigli do svog cilja od 50 grama. Samo jedna mrkva dnevno trebala bi vam pružiti zaštitu od najstrašnijih muških bolesti.

 

2. PIJTE SOK OD NARA ZA BOLJU EREKCIJU

Studija je otkrila da sok od šipak poboljšava erektilnu disfunkciju. Nekoliko drugih studija pronašlo je slične rezultate.

Ako želite eksperimentisati s efektima nara, piti oko 0,3 decilitra dnevno. Hoćete li ga trebati piti par sati prije seksa, nije poznato, ali čini se kako ga pijete ujutro dobro funkcioniše za one koji planiraju nešto da rade tokom večeri.

Ipak budite oprezni ako ga kombinujete s Viagrom. Studije su dokumentovale tri slučaja muškaraca koji su zajedno koristili Viagru i sok od nara, otkrila da njihova erekcije nije prestala nakon seksa. 

 

3. NEKA KAFA BOLJE DJELUJE KAD DODATE MALO KAKAA

Dodavanje 5 grama kakaa umanjuje njegove efekte anksioznosti, pojačavajući njegova kognitivna dejstva. Kakao je takođe bogat fitonutrijenatima. Sadrži mnogo polifenola, uključujući flavonoide i flavanole, alkaloide poput teobromina i čitavu abecedu bioaktivnih sastava.

Zajedno, ove stvari daju kakau sposobnost da smanji učestalost srčanih aritmija i bolesti srca uopšteno snižavanjem krvnog pritiska i poboljšanjem funkcije endotela. Takođe se misli da poboljšava osjetljivost na insulin, bori se protiv raka i djeluje kao neuro-zaštitnik. Dodavanje kakaa kafi jednostavan je način da u potpunosti iskoristite ova dejstva.

 

4. KOKICE SU JEDNAKO ZDRAVE ILI MOŽDA ČAK I ZDRAVIJE OD POVRĆA

Iznenađujuće je da kokice sadrže više polifenola (biljnih hemikalija koje promovišu zdravlje) od većine voća i povrća. Takođe podstiče jaču erekciju i moguće dovodi do većeg nivoa testosterona. Izbjegavajte kokice iz mikrovalne. Prirodno napravite kokice .

 

5. POMIJEŠAJTE INULIN, KOLAGEN, VOĆE I POVRĆE SMRZNUTO U JEDNO ZDRAVO PIĆE

Inulin je vlakno koje hrani vaše dobre bakterije u crijevima. Kolagen je vrsta proteina za koju se pokazalo da djeluje bolje od glukozamina i hondritina kako bi se vaše tetive i zglobovi bolje osjećali. Pomiješajte whey protein sa ove dvije namirnice 18  i zmrznuto voće i povrće. To je vrhunski zdravi napitak za ljude koji vježbaju u teretani.

 

6. KUHAJTE RIŽU NA TAJ NAČIN DA VAS NE MOŽE UDEBLJATI

Ako kuhate rižu u vodi pomiješanu s kokosovim uljem, promijenite arhitekturu riže, pretvarajući je u "otporan škrob". Ona postaje još otpornija ako je nakon toga stavite u frižider 12 sati i zagrijte je prije jela pravite pravu stvar. Radeći to, zapravo smanjujete raspoložive kalorije u njoj od 10 do 50%, zavisno o sorti riže.