BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

1. KORISTITE PRILAGODLJIVI OPTEREĆENJE, POPUT GUMA

Kriva snage tokom potiska najteža pri dnu, a najlakšom na vrhu. Vaša sposobnost proizvodnje sile suprotna je ovoj situaciji. Najslabiji ste na dnu pokreta, a najjači na vrhu. Kao rezultat, bench press ne uzrokuje visok nivo napetosti u pektoralisima tokom cijelog raspona pokreta.

To ograničava njegovu efikasnost kad pričamo o izgradnji mišića grudi. Mehanička tenzija ključni je element hipertrofije. Vježbe koje tokom cijelog pokreta prave tenziju mišića, efikasnije prave hipertrofiju mišića. Korištenje posebnih pomagala kao opterećenje (gume ili lanaci) može riješiti taj problem i razvije snagu ravnomjerno, da budete jaki tokom cijelog pokreta.

 

2. STISNITE RUKE JEDAN PREMA DRUGOME NA VRHU

Čak i uz dodatno opterećenje, sam vrh pokreta pruža priliku da vam prsa relativno neopterećenja i kratko se odmore. Kad završite dizanje i ruka je u potpunosti ispružena. Zbog toga imate malu napetost u mišiću. 

Korištenjem trenerskog trikov "stiskanja mišića grudi" pomoću okretanja ruku unutra. Dok se vaše ruke prave pokret šipke, namjera da imate pokret laktova prema unutra stvara dodatnu tenziju. U ovom slučaju, to stvara još više sile koja djeluje na mišić i to vam pomaže da imate tenziju tokom cijelog pokreta.

Kombinacijom posebnih pomagal i trikom sa laktom kad ih okrećemo jedne prema drugima prilikom završetka pokreta, stvarate novi način adaptacije na koji se vaši mišić grudi moraju adaptirati. To stvara visok nivo mehaničke tenzije tokom cijelog pokreta. Više tenzije tokom dužeg ROM-u pravi više mišića.