BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

 

1. KORISTITE JABUKOVO SIRĆE DA OMRŠAVITE I IZGRADITE MIŠIĆE.

Uzmite 2 kašikice jabukovog sirćeta prije odlaska u krevet. Sljedeće će jutro vam on sniziti šećer u krvi za 4 do 6 posto. Kontinuirana upotreba prije odlaska spavanje, pa čak i tokom dana, dodavanje u hranu kada je to god moguće, pomoći će vam da izgubite 2 kilograma tokom 4 nedelje. Ako želite još nešto znati o jabukovom sirćetu pročitajte naučna istraživanja.

 

2. JEDITE BIJELU RIŽU UMJESTO SMEĐE.

Smeđa riža sadrži fitinsku kiselinu, a fitinska kiselina se "zgrabi" ili zaključa apsorciju minerala (čineći ih nedostupnima), osim što inhibira enzime koji nam trebaju za probavu hrane.

Zato je bijela riža vrhunska namirnica. Obogaćen je vitaminima, nije povezan s nadimanjima ili alergijama na hranu, a kad je miješate sa proteinima (npr. Meso), on poboljšava glikemijski indeks koji je inače visok.

 

3. PIJTE 3 DO 4 ŠALJICE KAFE DNEVNO.

Studija o nivou smrtnosti iz 2012. godine na 400.000 ljudi otkrila je da osobe koje piju kafu imaju manju smrtnost između 6 i 16 posto. Drugo je otkrilo da je smrtnost smanjena za 24% u periodu od 19 godina. I što više pijete, to bolje, iako se čini da su 3 do 4 šoljice ono što bi se reklo taman. Međutim, jedno je istraživanje pokazalo da 6 šoljica dnevno rezultuje smanjim dijagnozam dijabetesa za 33%. Ako želite još nešto znati o kafi pročitajte naučna istraživanja.

 

4. ŽENE TREBAJU UZIMATI VITAMIN D ZA BOLJE ORGAZME.

Endokrinolozi su otkrili da su žene s visokim ili većim nivoom vitamina D3 u krvi postigle veći broj orgazama i prijevile veća seksualna zadovoljstva.

 

5. JEDITE KARFIOL I BROKOLI KAKO BISTE POVEĆALI MIŠIĆNU MASU.

Konzumiranje kuhanog karfiola i brokule svaki dan inhibirate protein zvani miostatin, omogućavajući tako mišićima da rastu izvan svojih uobičajenih genetskih mogućnosti. Ako želite još nešto znati o bloliranju mioststina pročitajte naučna istraživanja.