BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

 

Dr. Mike Izraelov je imao pojam "Maksimalan volumen ponavljanja" ili MVR. To se odnosi na najveći broj ponavaljanja (izmjeren pri teškom opterećenju u teškoj seriji) koji možete raditi i još uvijek imati koristi od njega. MRV varira od osobe do osobe i od potencijala mišića do mišića. Takođe se razlikuju zavisno o vašem iskustvu treninga i drugim faktorima.

Koliko god je važno znati vaš lični MRV, jednako je važno razumjeti da ne možete trenirati maksimalno MRV cijelo vrijeme. 

Ako ste trenirali na nivou MRV-u cijele nedelje, na primjer, morate napraviti  rasterećenje sljedeće nedelje. To znači da bi proveli pola svoga vremena na trening rasterećenja, što naravno nije optimalno.

Umjesto toga, koristeći 4 nedelju u mjesecu kao sedmicu rasterećenja , možete trenirati na MEV (minimalan efektivnim volumenom). Razmislite o MEV-u kao najmanju količini opterećenja potrebnog za rast mišića.

Zatim, od druge nedelje treba da pravite “maksimalni adaptivni  volumen” (MAV). To je iznos opterećenja koji vam je potreban da bi imali najbolje rezultate u svom treningu. Sljedeće, u trećoj nedelji, vi bi trebali povećati svoj MRV, a zatim i zadnje dvije nedelje.

Sada ćemo polako objasniti kroz kratki plan i program. Ovako bi to trebalo izgledati u stvarnom životu kad bi radili Ful Body program:

  • 1 Nedelja: Do 3-4 serije po mišićnoj grupi na treningu.
  • 2 Nedelja: Do 4-5 serije po mišićnoj grupi na treningu.
  • 3 Nedelje: Do 5-6 radnih serija 
  • 4 Nedelje:Rasterećenje. Podižite velike težine, ali morate uraditi  samo pola ponavljanja od broja ponavljanja što ste uradili tokom 3 nedelje.

Ovako bi to trebalo izgledati u stvarnom životu kad bi radili Split program:

  • 1 Nedelja: Do 2-3 serije po vježbi na treningu.
  • 2 Nedelja: Do 3-4 serije po vježbi na treningu.
  • 3 Nedelje: Do 4-5 serije po vježbi na treningu.
  • 4 Nedelje: Rasterećenje. Podižite velike težine, ali morate uraditi  samo pola ponavljanja od broja ponavljanja što ste uradili tokom 3 nedelje.