BodyTune Group

Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti.

BodyTune Group

Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ.

BLOG

Live Search

Bademi mšavljnje 

 

Brojna dosadašnja istraživanja su pokazala da bademi imaju odličan uticaj na zdravlje vašeg organizma. Iako sadrže visok udio masti, imaju odlična nutritivna svojstva, hranjivi su i jako zdravi.

Jedna porcija badema (28 grama) sadrži:

- 3.5 grama vlakana

- 6 grama proteina

- 14 grama masti

- 37% vitamina E

- 32% mangana

- 20% magnezijuma.

 

Bademi su takođe jako dobar izvor bakra, vitamina B2 i fosfora, ali imaju visoku kalorijsku vrijednost. Naime, jedna porcija badema sadrži oko 160 kalorija.

Jedna studija je pokazala da je jedna saka badema pomogla ispitanicima da izgube čak 62% više kilograma, zatim 56% više masti i 50% više u obimu struka nakon perioda od 24 nedelje u poređenju sa onima koji su primjenjivali istu dijetu, ali zato nisu jeli bademe.

Neka vaš unos masti odgovara oko 20-30% od ukupnog unosa kalorija, a takođe je potrebno da se opredjelite za zdravu opciju kao što su losos, koštunjavo voće, sjemenke, avocado i maslinovo ulje.